SHH LOGO
SHH LOGO
INTERNATIONALISERINGINTERNATIONALISERING

Indonesien

Sedan hösten 2015 kan Sophiahemmet Högskola erbjuda studenter VFU-placering på ett sjukhus i Frälsningsarméns regi i Palu. Palu är en stad belägen centralt på ön Sulawesi i Indonesien.

Den som gör utbyte i Indonesien kommer att få uppleva en mycket gästvänlig kultur, ta del av unika sjukvårdserfarenheter och en annan syn på omvårdnad och sjuksköterskans roll. Det är ett unikt tillfälle att bredda sina kunskaper och perspektiv eftersom Indonesiens grundförutsättningar skiljer sig markant från Sveriges och leder till en annan sjukdomsbörda än den vi ser i Sverige, med bland annat en högre prevalens av smittsamma sjukdomar som orsakar dödsfall. Enligt de studenter som nyss har varit där får du möta både språkliga och kulturella utmaningar och komma hem med nya perspektiv och ny livserfarenhet.

Indonesien har närmare 300 miljoner invånare på en yta av 1,8 miljon kvadratkilometer eller 140 personer/kvadratkilometer. Med ett tropiskt klimat och en speciell kulturell mångfald är Indonesien ett unikt land att göra verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i.

Utbytet i Palu sker under det tredje studieåret på sjuksköterskeprogrammet. Utbytet sker under valbar kurs VFU i termin 6, vilket innebär en vistelse i Indonesien i ca 4 veckor.


Skriv ut  Skriv ut